Zoek
Filters

Vol au vent

Dit heb je nodig :

  • 1 hele kip of 2 grote kippenborsten
  • 1 kg diepvrieschampignons
  • 400 ml Halvolle melk
  • 100 ml water
  • 100 ml witte wijn
  • 40 g volkoren haverbloem
  • 1/2de citroen
  • Nootmuskaat
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 groentebouillonblokjes

Zo maak je het :

Kook de kip in een grote pot water met 2 groentebouillonblokjes tot ze gaar is (ongeveer 1u). Haal de kip uit de pot, laat even afkoelen en haal het vlees eraf, gooi het vel en de beenderen gewoon weg. De bouillon kan je een nachtje laten afkoelen en de volgende dag het vet eraf scheppen om voor soep te gebruiken.

Gaar de bevroren champignons in de Lékué steamcase gedurende 5 minuten.

Meng 400 ml melk met 100 ml witte wijn en 100ml water. Voeg wat nootmuskaat en 2 verkruimelde (kippen)bouillonblokjes toe. Doe er ook nog 40g volkoren haverbloem bij en roer alles koud door elkaar.  

Zet je saus op het vuur en breng langzaam aan de kook de saus zal beginnen dikken, blijf goed roeren en laat nog even doorkoken. Haal de saus van het vuur, voeg de champignons (zonder dooiwater) en de stukken kip toe en zet nog even een laag vuurtje.

Even proeven, wat peper en zout toevoegen en het is klaar. Vlak voor je serveert voeg je nog het sap van een halve citroen toe.

Wil je weten of dit recept ook in jouw persoonlijke afslankstrategie past? Boek een consult bij je persoonlijke diëtiste of maak een afspraak voor een gratis dieetdiagnose. 

Toon als
Sorteren op
Tonen per pagina