Wat heb je nodig voor 4 porties :
Hoe maak je het:
Meng de vanillebloem met 100ml koude melk en zet opzij.
Meng de rest van de melk met de havermout en breng op een matig vuur aan de kook. Laat gedurende 10 tot 15 minuutjes zachtjes doorkoken onder constant roeren. Je mag gerust eens proeven om te zien of de havermout gaar is.
Voeg nu het resterende melk met de opgeloste puddingpoeder al roerend bij de pruttelende pap. Laat nog enkele minuten al roerend verder koken.
Haal van het vuur en voeg zoetstof naar keuze toe.
Het kan ook in de microgolf :
- meng de havermout met 600 ml melk en plaats 5 minuten op max in de microgolf
- meng de vanillebloem met de rest van de koude melk en voeg bij de warme havermout, plaats nog eens 2.5 min in de microgolf
- zoetstof toevoegen
Smakelijk.
Je kan dit ook voor 1 persoon in de microgolf maken.
200 ml melk
20 g havervlokken
10 g vanillebloem
Meng de vanillebloem met een klein beetje melk. Meng de rest van de melk met de havermout en zet 2 minuten in de microgolf (gebruik een graankoker, of magnetron container om overkoken te vermijden). Voeg de opgeloste vanillebloem toe, roer goed om en zet nogmaals 1 minuut in de microgolf. Voeg op het einde zoetstof naar keuze toe.
Vanillehaver Pudding |
|
Voedingswaarde per portie | 200 g |
Kcal | 154,8 |
Vetten | 3,8 |
Koolhydraten | 21,6 |
Eiwitten | 7,8 |
Vezels | 1,5 |