Zoek
Filters

Topsport Gymnaste Maellyse weet nu wat ze vooral WEL moet eten

Maellyse won met onze testimonial wedststrijd een soepmaker. Ze is lid van #teambelgium en maakt kans om mee met Nina Derwael naar de Olympische spelen te gaan in Tokio in 2021. Lees jij mee haar inspirerende "dieet"verhaal?

Dag Tanja, Ik doe graag mee met de win actie van de soepmaker, het zou heel handig zijn om dat te kunnen gebruiken op kot aan de topsportschool 😊, daarom wil ik mijn dieetverhaal vertellen.

Sinds jij onze sportdiëtiste bent bij Team BelGYM, heb ik heel veel geleerd, niet alleen de saaie informatie dat iedereen verwacht van een diëtiste (sorry voor het stereotype 🥴), zoals wat je allemaal niet mag eten, maar vooral wat ik als topsporter WEL moet/mag eten.

Ik vind het super leuk dat je veel recepten naar mij doorstuurt/deelt en dat je altijd antwoorden hebt op alle mijn verschillende vragen. Als gymnast wordt er van jongs af aan ingepeperd dat je "gezond" moet eten, slank moet blijven. Ik was echt nog kind toen ik met topsport begon, en het is niet altijd makkelijk geweest om te begrijpen wat goede "sportvoeding" betekent.

Toen ik klein was wist ik vooral wat ik niet mocht eten. Maar ik besef nu pas hoe weinig informatie ik had voor dat jij als sportdiëtiste bij Team Belgium kwam. Ik dacht bijvoorbeeld dat alle koolhydraten slecht waren en dat ik ze niet nodig had, ik had geen idee hoe ik mijn bord moest indelen en ook niet wat de juiste porties zijn. Nu is het heel duidelijk voor mij. Ik weet zeker dat ik al je tips ook later als ik geen topsporter meer ben ga kunnen gebruiken 😊.

Wil je meer weten over Maellyse? klik eens op deze link; https://www.gobelgym.be/nl/gymnasten/gymnasten/maellyse-brassart