Zoek
Filters

Tiramisu

Voor 4 (grote) porties

  • 250 g Ricotta
  • 60 g Sukrin (of 30 g tagatesse/30g Sugarly canderel)
  • 3 eieren
  • 4 sneden volkoren peperkoek met minder suiker
  • 250 ml sterke koffie
  • 2 eetlepels (30 ml ) Amaretto
  • CanKao (of nesquick)

Zet koffie, voeg daar de Amaretto en wat zoetstof aan toe. Giet dit over je peperkoek en laat even weken. 

Scheid de dooiers van het wit en meng de dooiers met de Ricotta en de rest van de zoetstof, klop dit luchtig op met een garde tot de massa verdubbelt. Klop de eiwitten op tot ze volledig stijf zijn. Schep het Ricotta mengsel voorzichtig onder het stijfgeklopte eiwit.

Omdat de peperkoek niet zo goed aan elkaar blijft plakken dan echte koekjes kan je best met individuele porties/glaasjes/potjes werken. Leg onderaan de kommetjes peperkoek, druk de brei een beetje aan. Schep er 2 eetlepels beslag op en terug een laagje peperkoek (niet meer aandrukken deze keer) en terug 2 eetlepels beslag. Werk af met een klein beetje poedercacao.

@ teambelgium. Alcohol staat op de antidopinglijst!! Kook daarom de Amaretto even op (dan verdampt de alcohol). Omdat je ook een beetje smaak verliest voeg je nog 1 eetlepel bitter amandel-aroma toe.