Zoek
Filters

Over Tanja

Ik ben de bourgondische diëtiste voor levensgenieters en sportdiëtist voor topatleten. Maar misschien beter bekend als voedingscoach van het VTM programma "Let’ s Get Fit" en expert op het vlak van voeding en dieet voor "Over Eten", "Volt" en "Ook getest op mensen" op één.

 .

Naast persoonlijke voedingsbegeleiding richting een gezond gewicht en het coördineren van onze praktijk doceerde ik aan de AP Hoge School en gaf ik gastcolleges aan universiteiten. Team Belgium was gedurende de Tokio2020 Olympiade mijn stokpaardje, ik ben fier de voedingscoach te zijn van Belgische toppers, Wereld- en Olympische kampioenen.

 

Maar even fier ben ik op alle medewerkers van VillaVitta die al ons klanten helpen om een gezond gewicht te bekomen en behouden. Een team dat nooit moe wordt van mijn overdaad aan energie. Stuk voor stuk gemotiveerde medewerkers die mijn visie en gevoel overbrengen op al onze klanten en patiënten. Zij zijn net als ik traditioneel geschoold maar mee met de nieuwste trends en wetenschap rond voeding, beweging en afslanken

 

IK BEN DIËTISTE GEWORDEN OMDAT IK DE BESTE WOU ZIJN

Ik ben diëtiste geworden omdat ik de beste wou zijn! Ik wou ZOO goed worden in iets dat ik echt een verschil kon betekenen. Dat ik ECHT dingen kon veranderen en met mijn kennis en capaciteit die ik zou gaan leren en opbouwen grootse dingen kon doen.

 

Natuurlijk ben ik altijd geïnteresseerd geweest in (vooral lekker) eten ik ben een Bourgondiër van sinds ik een kleuter ben denk ik.  Maar de echte wetenschappelijke interesse de diepere interesse in voeding is er eindelijk gekomen door te sporten op een hoog niveau en mijn voeding te moeten aanpassen om te kunnen winnen.

Dus door de beste diëtiste te worden zou ik ook nog eens andere mensen kunnen helpen om zelf ook de beste te worden. Dat klonk goed dus ging in op kot in Gent begon aan de bacheloropleiding.

 

Na heel wat medische diëten in mijn opleiding als diëtiste kwamen we dan uiteindelijk bij sportvoeding en bij het vermageringsdieet terecht en dat zijn mijn twee specialiteiten geworden. Waarom? Omdat die twee dingen mensen echt “de beste” kunnen maken. Als jij je goed voelt in je vel energie hebt en een lijf hebt waarmee je gelukkig bent dan ben jij de beste versie van jezelf.

En als ik jou kan leren want jij moet eten om de Olympische Spelen te winnen dan ben jij de beste en als jij de beste bent dan ben ik ook de beste.

Soms wou ik dat ik een ander verhaal kon vertellen dat ik een verhaal kon vertellen over hoe ik zelf mijn overgewicht had overwonnen hoe ik zelf een miraculeuze oplossing heb gevonden om slank te worden en te blijven maar dat is niet zo. Ook al heb ik mijn eigen ups & downs wat gezond leven betreft. Ik heb geen “bijzonder” afslankverhaal over mezelf.

 

Mijn grootste kennis heb ik dus niet opgedaan door het zelf te ondervinden maar door studie en werkervaring.

 

Vervolg (op het instagramverhaal)

 

Ik was nu gegradueerde in de voedings- en dieetleer en begon een praktijk. Maar vroeg me al snel af waarom mensen niet deden wat ik zegde? Ik kan hen helpen om hun doel te bereiken en toch? Dus ben ik psychologie gaan studeren om te begrijpen waarom mensen mijn goede raad niet opvolgden. Dat heeft me heel erg geholpen, ik kon het advies nu zo brengen dat ze het “wel” opvolgden en echte resultaten boekten. Maar er waren nog steeds patiënten/klanten die mijn advies wel opvolgden maar toch geen resultaat haalden. Ik was dus duidelijk nog niet de beste. De volgende opleiding was master in de biomedische wetenschappen.Ik dacht door de biochemie van het menselijk lichaam nog beter te leren kennen dat ik de mensen nog beter en vooral persoonlijker kon helpen.

En so the story continues.

 

Na 10 jaar praktijk en een propvolle agenda en vooral vast besloten om zoveel mogelijk mensen "de beste" te laten worden was het tijd om uit te breiden.

En extra diëtiste een psychologe, een podologe, uitbreiding met sportprogramma's, niet alleen ik maar heel mijn praktijk zou “de beste praktijk” worden. Veel uitgeprobeerd en terug mee gestopt veel geëxperimenteerd om vandaag in 2021 beland te zijn bij Villa Vitta. 

Ons doel is niet meer om “zo veel” mogelijk mensen te helpen maar wel om zij die dat “echt willen” de nog betere, allerbeste versie van zichzelf te worden.

Ik durf echt met mijn hand op mijn hart en 100.000% vertrouwen zeggen dat als jij je “echt” goed wil voelen in je vel door een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Dan is er maar één plaats waar je naartoe moet en dat is “de beste afslankpraktijk” dat is Villa Vitta in Duffel.

En als ik morgen NOG beter kan worden zodat ook jij NOG beter kan worden, dan zal ik dat ook doen en zal heel VILLA VITTA samen met mij en samen met jou

“DE BESTE ZIJN”.