Zoek
Filters

Pompoen Feta Salade

Wat heb je nodig:     

  •          300 g pompoen
  •          2 teentjes knoflook
  •          50 g rucola
  •          2 okkernoten
  •          50 g linzen (uit blik)
  •          1 rode ui
  •          100 g Salakis léger (fetakaas light)
  •          1 eetlepel sukrin fibre siroop
  •          2 eetlepels balsamicoazijn
  •          Peper, zout, gedroogde tijm

 

Hoe maak je het :  

Snij de pompoen in blokjes, meng hem met 2 spray’s olie, 1/4de theelepel tijm, peper uit de molen en wat grof zeezout. Klop de tenen look met schil plat met de achterkant van je mes en voeg toe. Bak alles in de airfryer op 200 °C gedurende 4 minuten.

Snij de rode ui in repen of ringen en voeg toe aan de pompoen in de airfyer. Laat alles samen nog 3 minuten verder bakken, eveneens op 200°C.  Haal de tenen look eruit en leg deze opzij.

Giet de linzen af en spoel ze goed af met warm water. Dresseer de rucola, met pompoen en ui op een groot bord en voeg de linzen toe. Dit mag een beetje afkoelen.

Snij de fetakaas in blokjes meng met 1/4de theelepel tijm, wat peper uit de molen en 2 sprays olie. Leg hem op een bakpapiertje in de airfryer gedurende 1 à 2 minuten.

Haal de schil van de look, pers hem en meng met 1 eetlepel sukrin fibre, 2 eetlepels balsamicoazijn en één eetlepel water. Dit is je vinaigrette.

Leg de half gesmolten feta bij op je bord en besprenkel je salade met de vinaigrette, werk af met de fijngehakte okkernoten.

Wil je weten of dit recept ook in jouw persoonlijke afslankstrategie past? Boek een consult bij je persoonlijke diëtiste of maak een afspraak voor een gratis dieetdiagnose. 

Toon als
Sorteren op
Tonen per pagina