Zoek
Filters

Nicky verloor 15 kg met echt eten en wijntjes

Mijn “dieet”-verhaal

14 december 2019 … één jaar geleden … mijn eerste afspraak bij Tanja Callewaert van Dieethuis Duffel.

Ik heb heel lang getwijfeld of ik die afspraak zou maken. Diëten schrok me af. Voor mij stond dit gelijk aan honger hebben om slechts enkele grammen af te vallen en die dan – uit pure frustratie – er gewoon terug bij te eten.  

Tijdens de eerste consultatie nam Tanja uitgebreid de tijd om met mij te praten. Wat zijn mijn wensen? Verwachtingen? Wat eet ik graag? Wat eet ik minder graag? Hoeveel kilo’s wil ik kwijt? Is dit realistisch?

Naast een gesprek, deed Tanja ook metingen: gewicht, vet- en vochtpercentage. Meten = weten.

Mijn wishlist was niet min.

Ik wilde een “dieet”:

 •          Zonder honger
 •          Zonder te sporten
 •          Zonder mijn gezondheid te schaden
 •          Met echt eten op mijn bord.
 •          Geen shakes of vervangmaaltijden.
 •          Geen schrapping van voedingsstoffen (ik denk dan aan koolhydraten).
 •          Als werkende vrouw wil ik één maaltijd koken die OK is voor mijn “dieet”, maar die ook past in het cholesteroldieet voor mijn man. 
 •          Daarbovenop moeten mijn 2 pubers willen en kunnen mee-eten van wat ik kook.         
 •          Als echte Bourgondiërs willen wij ook kunnen genieten van een glaasje wijn/aperitiefje.
 •          Met ruimte voor een restaurantbezoek.
 •          Met lekker eten. Ik word niet vrolijk van alleen sla te eten.

In mijn ogen leek dit een onmogelijke opdracht, maar niets was minder waar.

Op basis van het resultaat van de metingen en mijn wishlist stelde Tanja een persoonlijk voedingsschema op met allemaal zaken die wij lekker vinden – ja, ook het glaasje wijn zat erin. We noemden dit geen dieet, maar een nieuwe eetgewoontes. Vol goede moed begon ik te werken aan onze nieuwe levensstijl. Geen ideale periode, vlak voor de feestdagen. Ik boekte me ook een abonnement voor de bodysculptor.

Met een bang hartje stond ik 2 weken later op de weegschaal: 1.5kg eraf! Ongelooflijk: gewicht verliezen tijdens de feestdagen.

Wekelijks ging ik op controle bij Tanja. Naast de metingen praatten we ook over de psychologische kant: Lukt het om de eetgewoontes vol te houden? Wat lukt er goed? Wat lukt er minder goed? We wisselden ideeën/recepten uit. Niet elke week was de weegschaal mij gunstig gezind, maar nooit werd ik met de vinger gewezen.

Ik wou graag 8 kg verliezen, maar ik had totaal geen idee of dit realistisch was. Uiteindelijk ben ik door deze nieuwe eetgewoontes 15kg kwijtgeraakt. Nooit gedacht dat ik na 18 jaar huwelijk terug in mijn trouwkleed zou passen!

Als laatste wil ik nog toevoegen dat onze nieuwe levensstijl ook een positief resultaat heeft op de cholesterol van mijn echtgenoot. De huisarts stond versteld van het resultaat van het laatste bloedonderzoek: een spectaculaire daling van de “slechte” cholesterol, zonder medicatie.

Tanja, bedankt voor het “dieet” met echt eten en wijntjes!

·