PROJECT MEUS LIGHT : LASAGNE Origineelrecept : https://dagelijksekost.een.be/gerechten/lasagne
De tomatensaus : Doe 1 grote eetlepel sambal in de pan (deze vervangt je scheutje olie), meng het kippengehakt met de americain en bak in de ruime pan. Voeg de brunoise groenten en de geperste look toe. Snij de champignons in 4 en voeg toe aan het gehakt. Voeg de kruiden toe. Blus met de rode wijn en laat wat uitkoken. Voeg de tomatenpasata toe en laat nog een kwartiertje sudderen. Als de saus klaar is proef je even en voeg je naar wens cayennepeper en zout toe.
De kaassaus : Meng de volkorenhaverbloem met de koude melk en 200 ml water, verkruimel er het bouillonblokje in. Voeg 1/4de theelepel nootmuskaat toe. Zet dit mengsel koud op het vuur en breng langzaam aan de kook. Zodra het begint te pruttelen begint te saus te dikken, laat enkele minuten goed doorkoken zodat de saus voldoende dik is. Haal van het vuur en voeg de helft van je geraspte kaas toe. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
Extra : snij de knolselder of aubergine met een mandoline in dunnen plakken (deze vervangen voor een deel je lasagnebladen.
De ovenschaal : Een laagje witte saus, knolselder OF aubergine bladen, een laagje rode saus, een volkorenlasagneblad….. Zo wissel je af tot je ovenschaal gevuld is. Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Strooi de rest van de kaas bovenop de gevulde ovenschaal.
Voedingswaarden per persoon
Meus | Meus light | |
Kcal | 1130 | 590 |
Vet | 48 g | 10 g |
Eiwitten | 60 g | 50 g |
Koolhydraten | 110 g | 68 g |
Vezels | 9 g | 13 g |
Wil je weten of dit recept ook in jouw individuele afslankstrategie past? Boek een consult bij je persoonlijke diëtiste of maak een afspraak voor een gratis dieetdiagnose.