Wat heb je nodig:
Hoe maak je het:
Klop je vlees plat met een vleeshamer. Maak het niet helemaal stuk, maar zorg wel dat het overal ongeveer even dik is. Ideaal is je schnitzel max 0.5 cm dik.
Neem een Weetabix tablet en verkruimel het op een bord (1 Weetabix tablet voor 4 schnitzels van 100 g.
Klop je eiwit los (de dooier heb je niet nodig), gebruik 1 eiwit voor 2 schnitzels
Droog je vlees op een keukenpapier.
Kruid je platgeklopt vlees met kruiden naar smaak (bv. satékruiden, kippenkruiden, Provençaalse kruiden).
Haal je vlees door het eiwit en nadien door je Weetabix of Brinta.
Kort bakken in weinig vetstof.
Wil je weten of dit recept ook in jouw persoonlijke afslankstrategie past? Boek een consult bij je persoonlijke diëtiste of maak een een afspraak voor een gratis dieetdiagnose.