Zoek
Filters

Gevulde Paprika

Wat heb je nodig:

  •          250 g gemalen biefstuk
  •          (= americain natuur)                       
  •          250 g kippengehakt
  •          1 ei
  •          2 Weetabix tabletten
  •          2 uien  
  •          4 eetlepels Philadelphia Light 
  •          500 g champignons 
  •          1 courgette
  •          4 dikke wortelen
  •          5 rode paprika’s 
  •          1 brikje soja light room (250ml) 
  •          satékruiden 
  •          paprikapoeder 
  •          ½delimoen

Hoe maak je het:

Meng de americain natuur en het kippengehakt met super fijngesnipperde ui (alle 2 de uien) en 2 lepels kaas. Verkruimel er de Weetabix tabletten onder en voeg het ei toe. Bijkruiden met saté-kruiden en goed mengen.

Snij de paprika’s overlangs in de helft, verwijder zaadlijst en vul ze op met het gehaktmengsel. Plaats in de airfryer gedurende 30 min op 165 – 170°C.

Intussen stoom je de champignons, de wortel en courgette in de Lékué steamer gedurende 7 minuten. 

Snij de overgebleven paprika in grove stukken en doe hem samen met 250 ml lightroom, 2 lepels kaas, 1 teaspoon paprikapoeder, ½de groentebouillonblokje en het sap van ½de limoen in een blender. Mix tot je een gladde vloeibare massa hebt. 

Meng de gestoomde groenten met de saus en leg deze op de bodem van een schotel. Leg bovenop je groentebedje de gevulde paprika’s. Nog even opwarmen in de oven en serveren met quinoa.

 

Wil je weten of dit recept ook in jouw persoonlijke afslankstrategie past? Boek een consult bij je persoonlijke diëtiste of maak een afspraak voor een gratis dieetdiagnose.