Zoek
Filters

Crunchy Tomaat Mozzarella

Wat heb je nodig :

  •   4 filodeeg bladen
  •   1 bol mozzarella light
  •   8 kerstomaatjes
  •   Pijpajuin
  •   Basilicum gesnipperd
  •   1 ei
  •   Peper en zout 
  •   Bakspray

 

Hoe maak je het :

Snij de kerstomaatjes in dunne schijfjes. Doe hetzelfde met de pijpajuin. Snij ook de mozzarella in dunne schijfjes. Scheid het wit van de dooier en klop het eiwit los. De dooier heb je niet meer nodig. Was en snipper de basilicum (of gebruik gesnipperde basilicum uit de diepvries)

Leg het vel filodeeg voorzichtig open en bevochtig het met water. Leg onderaan een strook met mozzarella, boven op de mozzarella leg je de schijfjes kerstomaat, pijpajuin, peper uit de molen en veel gesnipperde basilicum. Rol het vel voor 3/4de op. Bestrijk de uiteinden van de rol en het deel vel dat nog openligt met losgeklopt eiwit, plooi de uiteinden van de rol naar binnen en rol verder op. Bestrijk de overlappende delen met eiwit om alles goed dicht te lijmen.

Let er goed op dat je deeg niet scheurt !!, dan gaat de kaas eruit lopen in de oven….

Spuit wat bakspray op je ovenmandje en leg er de rolletjes op. Plaats 40 minuten in een voorverwarmde over op 180 graden. Draai de rolletjes om na 20 min. Dit kan in sommige ovens wat langer duren afhankelijk van de warmteverdeling.