Zoek
Filters

Appelbodding

Dit heb je nodig:

  • 250 g volkoren haverbloem
  • 250 g pompoenblokjes (vb Diepvries)
  • 125 g Tagatesse
  • 5 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 rode zoete appelen
  • 1/4 de theelepel kaneel

Zo maak je het:

Stoom de pompoen gedurende 4 minuten gaar in de Lékué steamcase (recht uit de diepvries = 6 minuten). Laat afkoelen en uitlekken.

Zeef de bloem, meng met de Tagatesse en voeg het zakje bakpoeder toe.

Mix de (koude!!) pompoen samen met de hele eieren.

Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en voeg de kaneel toe, stort je deeg in een met bakpapier beklede bakvorm.

Snij de appel in fijne schijfjes en decoreer je deeg.

Bak gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven op 160° C

 

Dit word geen droge cake, maar heeft meer de structuur van een bodding of broodpudding. Prik even in je gebak om te checken of het gaar is, maar een beetje smeuïgheid is best toegelaten.

Wil je weten of dit recept ook in jouw persoonlijke afslankstrategie past? Boek een consult bij je persoonlijke diëtiste of maak een afspraak voor een gratis dieetdiagnose. 

Toon als
Sorteren op
Tonen per pagina